Puuhailua:

  • Istutin dramatiikan kipeänä suo-ohdakkeen ja kaksi sormustinkukkaa köynnösruusutelineen keskelle kasvamaan, ja itse köynnösruusu saa luvan kurkotella telineeseensä vähän vierestä. (On jotakin tekemistä silläkin sitten.) 
  • Laitoin (tosi heikkovaloiset) aurinkokennovalaisimet paikoilleen puutarhassa; jospa ne houkuttaisivat hyönteisiä pihaan. Sillä jos ei ole hyönteisiä, eivät lepakotkaan viihdy niin hyvin. Ja ihme ja kumma, heti lensi illalla lepakoita puutarhassa. En tiedä mitä lajia, sillä ne ovat niin mahdottoman nopeita.
  • Aion alkaa yrttikasvien keräämisen. Varsinainen taikakasvi puutarhassa jo onkin: rohtovirmajuuri. Kissat ovat ihan hulluina siihen ja jos saavat suuhunsa, saavat ylikierroskohtauksia. Itse haluaisin kuitenkin ihan oikeasti vain alkaa kasvattaa kaikenlaista terveellistä syötävää. :)
  • Yhtään ruusua ei ole paleltunut ja muutenkin siellä on niin mukavaa istuksia kahvittelemassa. Ja joka päivä puutarha tarjoaa jotakin uutta; aina sieltä löytyy juttuja mistä ei ole itsekään ihan selvillä. Varsinkin rikkaruohoista kun on kysymys. Ne ujuttautuvat sävysävyyn perennoideni sekaan ja nuokkuvat ovelan näköisinä, kuin tuumaten etten niitä kihveleineni huomaisi. Usein annan niiden jäädä sijoilleen. En yksinkertaisesti raaski kitkeä elinvoimaisia kasveja, ja ehkä jokaisella on jokin tarkoituksensa jonkun ahkeran hyönteisen ravintokasvina. 

  • Isossa lammikossa oli jokin aika sitten päällä kunnon tappelu; kaksi telkkäurosta ja morsian. Itse morsian ui ympyrää karkuun, kahden juhlapukuisen centlemannin tapellessa vanavedessä niin että pärske kävi.


*****