Joo joo joo. Tiietään!!!! Ens viikolla on se päivä.

1324751.jpg

Keitä muita on syntynyt samana päivänä kuin minä, kurkistin wikipediaan (engl.)

1494 Georg Agricola, saksalainen tiedemies

1874 Harry Houdini, unkarilaissyntyinen taikurikahlekuningas

1970 Lara Flynn Boyle, am. näyttelijä

... pitkä luettelo kirjailijoista, näyttelijöistä ja poliitikoista. En huomaa yhtään nimikkeellä "illustrator". Kieli ulkona

490648.jpg

Muuta faktaa tuosta synttäripäivästä: en juhli! Pitäisi näet varmaankin pestä ikkunat, luututa nurkat ja leipoa. Pyyhkiä kaikki koiran nenän jäljet ovista ja peileistä jne. Saan ihan vilunväreitä koko ajatuksesta.

*Kissat lupasivat blogata seuraavaksi, joten kerron viime yönä näkemästäni unesta:

Istuin kesäisellä ulkokuistilla ja kaikkialla oli hyvin valkoista. Aurinko oli niin lähellä että se oli kooltaan varmaan satakertainen ja koivunlehdistäkin näkyi valo läpi. Ihmettelin, kun oli kuitenkin ihan viileää. Valkoisia voikukan siemenhahtuvia (?) lenteli tuulessa ja niitä kertyi ympyröiksi pihamaalle, ihan kuin lunta.

Yleensä en näe unta autoista, mutta kaupunkibussi näkyi ajavan koivukujaa pitkin pihaan. Siinä näkyi punaisina valopisteinä numero 613. Ihmetellessäni mistä auto siihen ilmestyi, se jo kurvasi piha pölisten navetan taakse ja jatkoi pysähtymättä matkaansa.

Valkoista oli kaikkialla. Hiekanjyvät ja talokin oli muuttunut valkoiseksi pelkästä valon voimasta. Mikään ei kuitenkaan tuntunut erityisen pyhältä tai hienolta, pikemminkin tylsältä ja hieman pahaenteiseltä. Pian muistin nähneeni numeron 613 limsapullossa, arpalipukkeessa ja telkkarissa. Olipas kummallinen sattuma, tuumasin vain itsekseni.

Mitäköhän ihmettä tuo luku nyt sitten oikein tarkoittaa? Ei varmaankaan yhtään mitään. Mutta alitajunta on semmoinen että se nappaa asioita huomaamatta ympäriltä. Parasta tarkistaa laskukoppa, onko siellä jotakin mikä erääntyy kesäkuun 13 - tai maksaa 613 e. Tai jospa olenkin laihtunut ja vaaka näyttäisi taas kerran 61,3 kg (...), toivottavasti vaaka ei näytä kuitenkaan 613 kg. Vai elänköhän minä 613 vuotiaaksi? Tai ehkä saankin 613 lahjaa ensi viikolla!?

Jaa niin, enhän minä pidä syntymäpäiviäkään. Mutta olenpa silmä tarkkana tuon numeron kanssa.