Titti: Mitäs toukkaat?
Kisu-Misu: Kirjotan äipän elämäkertaa. Koko talo on niin hiljaa ja kipee, ettei ole muutakaan tekemistä. Olen vähän ottanut asioista selvää, ja huomannut että monista ihmisistä on upea asia, jos niistä tehdään elämäkerta.
Titti: Mitä olet kirjoittanut?
Kisu-Misu: Tämä vaatii vielä vähän pientä viilaamista, mutta on suurin piirtein valmis. Tietysti laitan valokuvan äipästä ihan alkuun.
Titti: Ymmärrettävää. Minkä takia tuo kuva on noin keltanen?
Kisu-Misu: En löytänyt muita kuvia. Siis mitä ei olisi jo käytetty. Äipällä on tässä semmoinen savinaamio naamassa ja papiljotteja. Mutta se on varmasti jotakin hienoa. Äippä on muotitietoinen, Giorgio Armani ja muut semmoiset on kaukana jäljessä. En muuten laita tähän numerotietoja kun ne eivät jää mieleeni. Ihmisten kotkotuksia ja ihan epäolennaisia juttuja. Ja kuka niitä muistaa? Ei kukaan. No, lue nyt!


1499695.jpg


"Kuvittaja Äippä on horoskoopiltaan lepakko ja nouseva merkki on päivänkakkara. Se on aina tykännyt kissoista, koirista ja suklaasta. Ja jäätelöstä. Mutta se ei tykkää jos siltä kysellään sen tekemisistä, kun se ei yleensä tiedä itsekään, mitä tekee. Äippä on aika pitkä, mutta lyhempi kuin jotkut muut ihmiset. Yhtenä kesänä äippä keräsi mansikoita ja söi ne kaikki koivun juurella, kun ei jaksanut kävellä pellolta pakastimelle ja pussittaa niitä.
Toisena kesänä äippä laski että sillä kasvaa puutarhassa yhtä monta ruusulajiketta kuin minuutissa on sekunteja. Äippä on ollut ennen kova matkustelemaan, mutta koska sen tulee aina ikävä lemmikkejään, se tulee aina reissuista nopeasti takaisin. Se tykkää luonnosta ja metsässä kävelemisestä. Äippä on vähän allerginen joulukuuselle ja
keittiöhommille. Ja siivoamiselle. Tilkkutöitä se tykkää joskus ommella ja askarrella. Joskus se maalaa taulun jostakin eläimestä, mutta se tekee niitä vain jos sitä huvittaa. Pienenä äippä ajoi kolmipyöräisellä aitan vintistä alas."

Kieli ulkona

Titti: Vau! Miten sä osaat kaikkea noin hyvin?
Kisu-Misu: Kaikkea oppii, kun vaan alkaa tehdä. En oikein tiedä, tarvitseeko tähän lisätä mitään sen kummempaa?
Titti: Ei varmasti tarvitse. Tosi hyvä. Siinä on kaikki!
Kisu-Misu: Nii. Nyt meidän äipästä on tehty elämäkerta.
Titti: Sun ansiosta. Mitä seuraavaksi?
Kisu-Misu: Päikkärit?
Titti: Joo! Nukutaanko kilpaa?
Kisu-Misu: Okei. Kaikki muutkin näkyy nukkuvan. Koko maailma taitaa nyt nukkua.

Edit.2; Kiitän kisuja.

Nauru