Olipa%20kerran%20kansi%20blogi%20sirkku%

Nyt kirja viimein näki päivänvalon! Ensimmäiseksi tarkistin ovatko kaikki kuvat oikein päin. Olivathan ne. En aikonut ensin lukea tekstiä ollenkaan, mutta luin vähän matkaa ja huomasin melko pian sanallisen kömmähdyksen siellä... Niitä näkyy aina tulevan, vaikka kuinka yritän tarkasti kaikki viat korjata ennen painoa. Painovirhepaholaiseksi sitä kutsutaan, mutta kyllä se on ihan vika omissa silmissä. - Pahin muistamani virhe tuli kerran kyllä eräässä lasten laulukirjassa; kaikkien tekijöiden nimet olivat jääneet pois etukannesta, vaikka ainakin viisi silmäparia oli tarkistanut koko kirjan sisällön ennen painoa. 

Pieni%20merenneito%20ja%20Velhotar%20Sir

No, ei pikku kömmähdyksiin yleensä kukaan takerru, jotkut hyvin innokkaat kylläkin. Mutta eniten ne ihan varmasti hatuttavat ja potuttavat kirjan tekijöitä. Sitä tuumaa jotakin virhettä tuijottaessaan että nyt ei kyllä se kunnian kukko taida laulaa. - Onneksi lipsahduksia on voinut korjata seuraaviin painoksiin, jos sellaisia tehdään. 

IMG_20190227_193330_431.jpg

Satuluettelossani oli alunperin kahdeksantoista... vai yhdeksäntoista satua, mutta osa karsiutui pois sillä kirjasta olisi tullut liian paksu. Olisin kyllä hyvin jaksanut kaikki lörpötellä, ei se ollut itsestäni kiinni. ...tietenkin tuo alkuperäinen luettelo lipsahti markkinointiin, vaikka ei ollut tarkoitus. Sitä on yritetty korjata ja päivittää, mutta ihan todellinen satuluettelo ei ole ehtinyt vielä kaikkialle. Pois jäivät mm. Kultakutri ja kolme karhua, Hannu ja Reetta sekä Lumikuningatar. 

Satukokoelma%20luettelo.jpg

Satukirjan kuvituksia varten tehtyjä alkuperäisiä luonnoksia laitan kansioon ja vien ne nähtäville pieneen kuvitusnäyttelyyni Hämeenlinnaan kesäksi. Näyttelyyn laitan esille kuvia teoksesta "Suomen myyttiset eläimet", "Moksun paja" ja "Moksu ja Avaruus-Osmo". 

Olen kyllä vähän tuuminut, että pitäisikö näitä klassikkosatujen kuvituksiakin ripustaa esille jossain vaiheessa, mutta saa nyt nähdä. Paljon riippuu siitä, onko sopivia tiloja tarjolla vaikkapa syksyn aikana. 

sadut%20sammakkoprinssi%20luonnos.jpg