sirkku%20linnea%20suomalaiset%20taruolen

Yllättäen sain tietää että teoksesta "Suomalaiset taruolennot" on otettu neljäs painos. Olen iloinen, kun kaikki saamani palaute tuon kirjan kuvituksesta on ollut pelkästään myönteistä! Tosin kuvitus syntyikin varsin suotuisien tuulien valitessa; kaikki otukset olivat innokkaita istumaan mallina, jopa peikko.

IMG_20190627_130259_004.jpg

Välillä onkin ongelmia mallien kanssa, sillä ne ovat toisinaan sellaisia diivoja tai ihan oikeasti kiireisiä, ettei heitä saa millään kunnolla ikuistettua. Esimerkiksi kuvittaessani satukirjaa "Olipa kerran... Rakastetuimmat satuklassikot", ei mikään oikein sujunut niin kuin olisin toivonut. Olisi pitänyt olla paljon enemmän aikaa kuvituksen tekemiseen... mutta kivaa kun välillä näköjään jotkut kirjaprojektit tuntuvat onnistuvan. Näin kävi taruolentojen kanssa.

suomalaiset%20taruolennot%204p%20sirkku%

Tuhkimo%20kylvyss%C3%A4.jpg

Yllä: Tuhkimo, kirjasta "Olipa kerran... Rakastetuimmat satuklassikot".

Hmmmm... mitäs muuta sitten kuuluu...Juu, tosiaan!

En olekaan tehnyt mitään työhuoneessani moneen kuukauteen, hämähäkin seittiä on vesivärikupin reunassa ja pölyä pöydällä, mutta sain juuri Annukalta uusimman Toljanteri-kirjan käsikirjoituksen. Jahka pääsemme nenät vastakkain pitämään pikku palverin, alankin kuvittamaan siis seuraavaa kirjaa. Kirjan nimi on: "Tonttu Toljanteri ja joulupukin uudet vaatteet" (!!!). Jouten en kuitenkaan ole ollut, olen leikkinyt mm. arkeologia, luontotutkijaa ja yrttitarhuria - samalla muinaisten esi-isiemme arkea pohtien. 

***